Vinkkejä miten pääset eroon esiintymisjännityksestä

01.10.2022

Muutama vinkki esiintymiseen ja esiintymisjännitykseen! ✌️


Pääsin DB Schenkerin uudelle mainosvideolle esittämään paketinkuljettajaa. Aivan mahtava päivä huippuammattilaisten kanssa! 📦🎬🎥


Juonnot, puhekeikat ja muut esiintymiset ovat tuttua hommaa, mutta näytteleminen ei niinkään. Silti samat kikat toimivat minulla jännityksen purkamiseen.


Jännitinkö ennen kuvauksia - kyllä!

Jännitinkö kuvauksissa ollessani -en!


Alla pieni listaus, miten se onnistui:


1) Lähtöön valmistautuminen on aina pahin - Tee kaikki mahdollinen jo edellisenä päivänä tai ainakin ajoissa. Kun on päässyt kotoa liikkeelle, pääsee myös purkamaan mahdollista jännitystä.


2) Matkusta mukavimmalla vaihtoehdolla - Valitsin junan, jossa kuuntelin rauhallista musiikkia ja hengittelin syvään, taisin nukahtaakin hetkeksi.


3) Virittäydy ja keskity tulevaan - Spotifysta soi itsellä Throwback Party -lista. Hittiä hitin perään ja kävelymatkalla kuvauspaikalle oli itsellä melkoiset bileet pystyssä. Tätä tein myös aikoinaan ennen omia jalkapallomatseja.

3.5) Nosta energiataso ylös! Energiatasoa on helpompi laskea, kuin nostaa. Hitaat liikkeet näyttävät rennommilta ja pieni hymykin irtoaa ihan itsestään kun energiat ovat ylhäällä. On helpompi hidastaa tarpeen mukaan, sen sijaan että joutuisi jostain kaivamaan fiilistä lisää.


4) Kun mieli on vauhdissa, ota kroppa mukaan. - Juoksin, tanssin, hypin ja huudahtelin. Sosiaalisena ja verbaalisena ihmisenä myös suu ja kieli oli vauhdissa, vaikka puheroolia ei näissä kuvauksissa ollutkaan. Muutama "Camoon!", "Sitten mennään!" ja "Let's go!" kuului varmaan naapuriin asti. 😅 (Myös kuvausryhmä sai kuulla loistavia vitsejä, toki niin, että niitä lauottiin vain hetkissä jotka eivät häirinneet kenenkään työntekoa.)


5) Muista, että kaikki haluavat sinun onnistuvat ja ole oma itsesi! - Jännittävät ja intensiiviset hetket (kuvauksien lisäksi muutkin esiintymiset) ovat kaikille erityisiä. Itse haluan aina jutella ihmisille ja tulla tutuiksi, jotta tilanteesta tulee kaikille rennompi. Valmistauduin myös palautteeseen ja ennen kuvauksia sanoinkin, että sanokaa ja korjatkaa jos näkyy virheitä tai kehitettävää, tiedän että tarkoitatte hyvää.


6) Ole tyytyväinen onnistuessasi! - Mieti lopuksi niitä asioita missä onnistuit ja mitkä meni hyvin. Jännitys saattaa joskus purkautua erikoisina ajatuksina, kuten epävarmuutena, vaikka todellisuudessa kaikki olisi mennyt täydellisesti. Anna muille ja myös itsellesi hyvä palaute! 😊


Hieno kokemus ja mahtavaa työtä koko tuotantoporukalta! Kiitos The Story!


-Arttu